Airbnb înregistrează rezervări record în ciuda temerilor legate de recesiune

Acţiunile Airbnb au scăzut miercuri cu peste 10% la tranzacţionare, după ce compania de turism a oferit pentru trimestrul curent o perspectivă mai modestă decât se aşteptau unii analişti.

432 afișări
Imaginea articolului Airbnb înregistrează rezervări record în ciuda temerilor legate de recesiune

Airbnb înregistrează rezervări record în ciuda temerilor legate de recesiune

Airbnb a raportat marţi o creştere puternică a veniturilor şi un nou record de rezervări în primele trei luni ale anului, semn că cererea de călătorii rămâne puternică în pofida temerilor persistente legate de recesiune.
 
Compania a raportat o creştere de 20% a veniturilor pentru acest trimestru, până la 1,8 miliarde de dolari, depăşind cu puţin estimările Wall Street. Compania a precizat că nopţile şi experienţele rezervate pe platformă au atins un nivel record de peste 120 de milioane în ultimul trimestru, relatează CNN
 
"Mai mulţi oaspeţi călătoresc pe Airbnb decât oricând", a declarat marţi directorul general Brian Chesky, în cadrul unei convorbiri cu analiştii. "Am înregistrat cel mai mare număr de rezervări active de până acum, în ciuda incertitudinilor macroeconomice continue".
 
"În timpul trimestrului, am văzut, de asemenea, oaspeţi care au rezervat călătorii cu mai mult timp înainte, susţinând un portofoliu puternic pentru trimestrul al doilea", a adăugat el. "Am fost încurajaţi în special de redresarea continuă a regiunii Asia-Pacific, întrucât nopţile rezervate în trimestrul 1 au crescut cu peste 40% de la an la an."
 
Airbnb a raportat, de asemenea, un venit net de aproximativ 117 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere netă în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Dar previziunile companiei pentru trimestrul curent "au dezamăgit atât în ceea ce priveşte linia de sus, cât şi cea de jos", au declarat analiştii de la Barclays.
 
În scrisoarea adresată acţionarilor, Airbnb a precizat că a devansat calendarul cheltuielilor de marketing în prima jumătate a anului pentru a ajuta la susţinerea sezonului de vârf al călătoriilor de vară. De asemenea, compania îşi măreşte investiţiile în marketingul de brand în mai multe ţări din întreaga lume.
 
Tom White, analist senior de cercetare la D.A. Davidson, a declarat că previziunile slabe pentru trimestrul curent au fost probabil influenţate de faptul că societatea şi-a desfăşurat cheltuielile de publicitate de marcă mai devreme faţă de anul trecut, dar a menţionat că ar putea ridica îngrijorări şi în ceea ce priveşte cererea.
 
Unii sceptici ai companiei "ar putea indica acest lucru ca fiind o dovadă că Airbnb se străduieşte să îşi menţină rata de creştere în contextul redeschiderii globale post-pandemic, iar noi credem că există un oarecare adevăr în acest sens","
 
Dar White a scris că el crede că există în continuare modalităţi "incrementale promiţătoare" pentru ca Airbnb să deblocheze creşterea "în următoarele 12-24 de luni".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici