Ajutoare pentru Ucraina: la Kiev au ajuns patru excavatoare şi zeci de generatoare electrice

Autorităţile din Kiev au primit sub formă de ajutor patru excavatoare şi 130 de generatoare din SUA pentru a lupta împotriva întreruperilor de energie electrică.

341 afișări
Imaginea articolului Ajutoare pentru Ucraina: la Kiev au ajuns patru excavatoare şi zeci de generatoare electrice

FOTO Twitter

Ucrainenii au primit utilaje şi generatoare din Statele Unite ale Americii pentru a întări infrastructura energetică a oraşului, pe fondul unor probleme majore în întreaga ţară provocate de bombardamentele ruseşti. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a declarat că oraşul „a primit utilaje şi generatoare de la guvernul american pentru a opera unităţile cu cazane şi staţiile de alimentare cu căldură", potrivit CNN.

Proiectul de securitate energetică, condus de USAID, a livrat patru excavatoare şi peste 130 de generatoare pentru a ajuta Ucraina să-şi reconstruiască infrastructura energetică, a anunţat Klitschko pe Telegram. Excavatoarele „au fost deja livrate şi vor fi puse în curând la lucru", a adăugat primarul.

Noile echipamente, vor permite autorităţilor „să efectueze rapid şi eficient excavarea solului şi, astfel, să accelereze efectuarea lucrărilor de urgenţă", a explicat primarul.

11 kilometri de reţele de încălzire avariate de atacurile cu rachete au fost înlocuite în acest an, a precizat Klitschko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici