Ajutor inedit: Letonia trimite în Ucraina maşinile confiscate de la şoferii beţi

Maşinile confiscate de la şoferii beţi din Letonia sunt trimise în Ucraina, în cadrul unui nou program menit să-i ajute pe ucraineni.

318 afișări
Imaginea articolului Ajutor inedit: Letonia trimite în Ucraina maşinile confiscate de la şoferii beţi

Ajutor inedit: Letonia trimite în Ucraina maşinile confiscate de la şoferii beţi

Opt vehicule confiscate au părăsit miercuri un depozit de maşini din capitala Riga. Acesta este primul convoi trimis în cadrul acestui plan, aprobat luna trecută de Parlamentul leton.

Parlamentarii au fost de acord să permită transferul maşinilor deţinute de stat către armata ucraineană şi spitale.

La sfârşitul anului trecut, Letonia a modificat legea astfel încât şoferii găsiţi cu 1,5 mg de alcool la 100 ml de sânge, de trei ori mai mult decât limita legală, să le fie confiscate şi vândute vehiculele de către guvern.

Potrivit statisticilor, Letonia are una dintre cele mai mari rate de conducere sub influenţa alcoolului din Europa, cu aproximativ 3.500 de cazuri pe an.

Ca urmare, autorităţile s-au angajat să predea maşinile asociaţiei Twitter Convoy, o organizaţie caritabilă letonă care trimite vehicule donate în Ucraina.

„Nimeni nu se aştepta ca oamenii să conducă în stare de ebrietate atât de multe vehicule. Nu le pot vinde atât de repede pe cât de repede beau oamenii. Aşa că am venit cu ideea să le trimitem în Ucraina", a declarat, pentru Reuters, fondatorul ONG-ului, Reinis Poznaks.

Primele opt maşini au avut o valoare totală de aproximativ 18.500 de euro, potrivit site-ului leton Delfi. Unul dintre proprietari a lăsat un steag rusesc pe vehiculul confiscat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
letonia,
maşini,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici