Ajutor pentru Ucraina în faţa ameninţării ruse. Reuters: România, Olanda, Polonia, Croaţia, Lituania şi Estonia vor trimite o echipă de experţi pentru a ajuta Kievul în faţa atacurilor cibernetice

Şase ţări din Uniunea Europeană trimit o echipă de experţi în securitate cibernetică în Ucraina pentru a ajuta la gestionarea ameninţărilor cibernetice după ce Rusia a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat marţi ministrul adjunct al apărării din Lituania.

48118 afișări
Imaginea articolului Ajutor pentru Ucraina în faţa ameninţării ruse. Reuters: România, Olanda, Polonia, Croaţia, Lituania şi Estonia vor trimite o echipă de experţi pentru a ajuta Kievul în faţa atacurilor cibernetice

Ajutor pentru Ucraina în faţa ameninţării ruse. România, Olanda, Polonia, Croaţia, Lituania şi Estonia vor trimite o echipă de experţi pentru a ajuta Kievul în faţa atacurilor cibernetice

Ca răspuns la o solicitare venită din partea Ucrainei: Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România şi Croaţia vor trimite echipa de experţi pe care au înfiinţat-o anterior pentru a ajuta alte ţări, instituţii şi parteneri din UE să facă faţă ameninţărilor cibernetice, a declarat ministrul adjunct al apărării, Margiris Abukevicius.

"Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face faţă unor incidente particulare sau de sprijin pentru a-şi testa infrastructura în căutarea unor puncte slabe de securitate", a declarat el pentru Reuters.

Hackeri ruşi s-au aflat în spatele unei serii de atacuri DDoS (distributed denial of service) care au scos pentru scurt timp din funcţiune site-uri bancare şi guvernamentale ucrainene.
Rusia a negat orice rol în atacul, care a provocat perturbări săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici