Ajutorul SUA pentru Ucraina, viitor incert din cauza confruntării dintre republicani şi democraţi

Ajutorul american pentru Ucraina are un viitor incert în Senatul SUA din cauza confruntării politice dintre republicani şi democraţi, anunţă CNN.

6091 afișări
Imaginea articolului Ajutorul SUA pentru Ucraina, viitor incert din cauza confruntării dintre republicani şi democraţi

Ajutorul militar şi umanitar al SUA pentru Ucraina ar putea să se împotmolească din cauza bătăliei politice pentru imigraţie care se duce la Capitoliu între republicani şi administraţia Biden.

Se aşteaptă ca săptămâna aceasta administraţia să trimită către Congres o cerere de suplimentare a fondurilor pentru Ucraina către Congres. Totuşi, deşi există un sprijin larg la Capitoliu pentru a acorda mai multă asistenţă Ucrainei, calea spre adoptare este incertă din cauza luptelor politice.

Analiştii spun că încă nu este clar ce metodă vor folosi democraţii pentru a aproba ajutorul pentru Ucraina. O opţiune probabilă ar fi să ataşeze ajutorul la finanţarea de 10 miliarde de dolari pentru lupta cu COVID-19, care se află deja în curs de examinare în Senat. Cu toate acestea, ataşarea ajutorului pentru Ucraina la banii pentru testele şi tratamentele COVID-19 ar putea pune ajutorul de război în vizorul luptelor politice interne pe tema imigraţiei.

Discuţiile privind modul în care să treacă atât ajutorul COVID, cât şi ajutorul pentru Ucraina încep luni, când legislatorii se întorc la Washington.

Motivul pentru care administraţia Biden spune că are nevoie de mai mulţi bani pentru Ucraina este că administraţia a folosit deja 2,45 miliarde de dolari din cele 3 miliarde de dolari autorizate de Congres.

În total, Congresul a aprobat un ajutor de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina atunci când a adoptat pachetul de finanţare guvernamentală în martie. Acesta a inclus creşterea la 3 miliarde de dolari a fondului de bani pe care administraţia îi are la discreţie ca să îl cheltuiască pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că administraţia nu doreşte să epuizeze fondurile înainte ca un alt pachet să fie adoptat în Congres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici