Aktar Mansour tocmai revenise din Iran în momentul în care a fost vizat de raidul american

Liderul talibanilor afgani, Aktar Mansour, efectuase o vizită în Iran cu doar câteva ore înainte de a fi ucis într-un raid aerian american efectuat în Pakistan, anunţă surse citate de postul Voice of America.

1951 afișări
Imaginea articolului Aktar Mansour tocmai revenise din Iran în momentul în care a fost vizat de raidul american

Aktar Mansour tocmai revenise din Iran în momentul în care a fost vizat de raidul american

Mollahul Ahtar Mansour, cetăţean afgan, avea asupra sa un paşaport pakistanez în momentul intrării în Pakistan, sâmbătă. Liderul talibanilor afgani a intrat în Pakistan prin punctul vamal Taftan.

Pe paşaportul găsit asupra lui era numele Wali Muhammad şi poza lui Aktar Mansour.

Nu este clar de ce Aktar Mansour vizitase Iranul. Conform surselor citate, liderul talibanilor afgani se aflase în Iran din 24 aprilie.

La cinci ore după intrarea în Pakistan, Aktar Mansour a fost eliminat într-un atac cu drone efectuat de Statele Unite, în drumul spre oraşul Quetta.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a confirmat moartea mollahului Ahtar Mansur într-un raid aerian american efectuat în Pakistan.

Mollahul Ahtar Mansour, liderul talibanilor afgani, a fost eliminat de drone militare americane pentru că reprezenta o "ameninţare iminentă" pentru trupele internaţionale din Afganistan, a transmis Departamentul american al Apărării. "Ştim că liderul talibanilor era implicat în activităţi care ameninţau direct forţele americane şi ale coaliţiei", a declarat luni seară Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici