Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă. Rocco Morabito face parte din gruparea de crimă organizată 'Ndrangheta, care face afaceri de miliarde de euro cu cocaină.

4165 afișări
Imaginea articolului Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă

Rocco Morabito, mafiot condamnat, unul dintre cei mai căutaţi fugari din Italia şi considerat unul dintre cei mai puternici traficanţi de droguri din lume, a sosit la Roma, după ce a fost extrădat din Brazilia după 28 de ani de libertate.

Rocco Morabito a ocupat locul 2 pe lista celor mai căutaţi şi periculoşi mafioţi din Italia, conform The Guardian.

El a fost condamnat în urmă cu două decenii în lipsă pentru trafic de droguri, ca parte a 'Ndrangheta, care face afaceri de miliarde de euro cu cocaină. Poliţia italiană îl descrie ca fiind unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din lume. Morabito, în vârstă de 55 de ani, trebuie să execute o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

El a fost arestat în mai 2021 de poliţia braziliană în cadrul unei operaţiuni comune cu anchetatorii italieni şi americani. Morabito fusese arestat anterior în Uruguay în 2017, dar a evadat din închisoarea din această ţară doi ani mai târziu.

Poliţia italiană îl căuta din 1994.

Procurorii antimafia din Calabria spun că Morabito a jucat un rol important în traficul de cocaină între America de Sud şi Milano, un punct cheie de distribuţie a drogurilor care erau vândute în alte părţi ale Italiei şi în Europa.

Pe lângă traficul de droguri, Morabito a fost condamnat în Italia pentru asociere cu mafia.

Când a fost capturat în 2017 în Uruguay, Morabito locuia într-o vilă de lux într-o staţiune de la malul mării, folosind un pseudonim şi un paşaport brazilian fals, au declarat autorităţile la momentul respectiv. În timpul arestării sale într-un hotel din Montevideo, poliţia a confiscat, de asemenea, un pistol de 9 mm, 13 telefoane mobile şi o rezervă de bani, precum şi un coupe Mercedes.

Pe primul loc pe lista celor mai căutaţi mafioţi din Italia se află în continuare Matteo Messina Denaro, considerat că încă deţine puterea maximă în Cosa Nostra din Sicilia, deşi este fugar din 1993.

În ultimele decenii, 'Ndrangheta a eclipsat mafia siciliană în ceea ce priveşte puterea şi amploarea, extinzându-şi ramurile în mare parte din Europa, în timp ce îşi spală veniturile din cocaină prin infiltrarea sau cumpărarea de afaceri legale, cum ar fi restaurantele şi hotelurile, conform investigaţiilor efectuate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mafiot,
italia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici