Al-Qaida ameninţă Germania

Reţeaua teroristă al-Qaida şi-a reiterat ameninţările împotriva Germaniei înainte de alegerile legislative de duminică, potrivit unei noi înregistrări video, cea de a treia într-o săptămână, a anunţat centrul de supraveghere a site-urilor islamiste din Statele Unite.

10 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida ameninţă Germania

Al-Qaida a postat o nouă înregistrare video cu ameninţări la adresa Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea, a treia a lui Abu Talha Al-Almani (germanul), a fost postată online joi, a precizat IntelCenter. Acesta s-a exprimat în limba germană.

"Ameninţarea unui atac din partea al-Qaida sau al altor persoane afiliate acesteia în Germania sau împotriva intereselor germane în străinătate (se situează) (...) la un nivel ridicat" dacă se ţine cont de declaraţiile lui Abu Talha, potrivit IntelCenter.

"Ameninţarea va fi ridicată înaintea alegerilor de la 27 septembrie şi va continua şi după această dată", adaugă centrul.

Potrivit unei înregistrări de la 18 septembrie, Abu Talha, în vârstă de 32 de ani care a locuit la Bonn potrivit serviciilor germane de securitate, afirma că germanii vor avea o "trezire dureroasă" după alegeri dacă acestea vor fi câştigate de cancelarul Angela Merkel.

Abu Talha, identificat de autorităţile germane drept Bekkay Harrach, un germano-marocan, a cerut Germaniei să îşi retragă cei 4.200 de militari din Afghanistan, altfel al-Qaida va desfăşura un atac în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici