Al-Qaida anticipează căderea lui Barack Obama - VIDEO

Reţeaua teroristă al-Qaida a emis o înregistrare video în limba arabă, de 106 minute, intitulată "Occidentul şi sumbrul tunel", în care numărul doi în ierarhia grupării, Ayman al-Zawahiri, anticipează căderea preşedintelui american Barack Obama, relatează Fox News.

68 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida anticipează căderea lui Barack Obama - VIDEO

Numărul doi în ierarhia grupării, Ayman al-Zawahiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe parcursul înregistrării realizate sub forma unui documentar, pentru a marca împlinirea a opt ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, liderii al-Qaida comentează evenimente din ultimul an, cum ar fi alegerile prezidenţiale din Statele Unite, criza financiară globală şi ultimele mişcări jihadiste din întreaga lume.

"America a venit cu o nouă faţă ipocrită. Zâmbindu-ne, dar înjunghiindu-ne cu acelaşi cuţit folosit de (fostul preşedinte George W.) Bush", a afirmat al-Zawahiri.

"Cu voia lui Allah, sfârşitul tău va fi în mâinile naţiunii musulmane, astfel încât lumea şi istoria vor fi libere de crimele şi minciunile tale", a continuat el, adresându-se lui Obama, la sfârşitul înregistrării video în două părţi.

Ca şi în trecut, al-Qaida a încercat să-l compare pe Obama cu predecesorul său George W. Bush, privit nefavorabil de majoritatea musulmanilor, din cauza ofensivelor sale în Afganistan şi Irak.

Mulţi analişti cred că al-Qaida s-a alarmat din cauza popularităţii lui Obama în Orientul Mijlociu, în special după discursul său major de la Cairo în faţa lumii musulmane, în luna iunie.

Adam Gadahn, cunoscut şi drept Azzam al-Amriki, un american crescut în sudul Californiei şi convertit la Islam, pentru a se alătura apoi reţelei al-Qaida, a vorbit despre alegerea lui Obama.

Gadahn a fost acuzat de trădare în 2006 şi a fost stabilită o recompensă de un milion de dolari pentru informaţii care să ducă la arestarea sau condamnarea sa.

Remarcile lui Gadahn celebrând învingerea lui Bush şi ridiculizându-l pe Obama sugerează că înregistrarea video a fost realizată la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

"Întrebarea importantă este dacă Obama şi democraţii săi vor învăţa din greşelile predecesorului său sau vor continua să le repete, până când şi ei îşi termină mandatul umiliţi şi în dizgraţie", a declarat americanul, purtând barbă şi îmbrăcat într-o robă albă.

"Din nefericire pentru democraţi şi judecând după primele lor şapte luni şi jumătate la conducerea navei americane care se scufundă, prognoza nu arată bine", a mai spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici