Al-Qaida avertizează că va răzbuna moartea unui adjunct al lui Osama ben Laden - site

Liderul al-Qaida din Afganistan a promis că va răzbuna uciderea unui militant islamist de rang înalt într-un atac comis probabil de trupele americane, într-o înregistrare publicată miercuri pe Internet.

2 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida avertizează că va răzbuna moartea unui adjunct al lui Osama ben Laden - site

Al-Qaida avertizează că va răzbuna moartea unui adjunct al lui Osama ben Laden - site

"Oamenii pe care i-a instruit (...) nu vor avea linişte până când nu-l vor răzbuna şi îi vor îndeplini aspiraţiile şi speranţele, cu voia lui Dumnezeu", a declarat Mustafa Anu al-Yazid în înregistrarea publicată pe un site islamist.

"Duşmanii Domnului nu l-au putut înfrunta pe şeicul Abu al-Libi pe câmpul de luptă sau să se lupte cu el în mod echitabil pentru că sunt prea laşi pentru aşa ceva", a adăugat militantul al-Qaida, făcând referire la asasinarea acestuia.

Libi, considerat drept unul dintre locotenenţii lui Osama ben Laden din Afganistan, a fost ucis, alături de alţi 13 militanţi, în urma unui atac cu rachetă lansat probabil de trupele americane din Afganistan asupra regiunii de graniţă Waziristanul de Nord, la sfârşitul lunii ianuarie.

"Martiriul său este lumină şi foc: lumină pentru cei fideli Domnului pentru a le lumina calea (...) şi foc pentru duşmanii Domnului", a declarat Abu al-Yazid. "Ziua de mâine este aproape", a avertizat acesta.

Înregistrarea video a fost realizată de As-Sahab, divizia mediatică a grupării al-Qaida, şi era subtitrată în limba engleză.

Rolul important pe care Libi îl deţinea în cadrul al-Qaida a fost demonstrat de apariţia sa alături de egipteanul Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui ben Laden, într-o înregistrare video. El a fost primul militant care a anunţat că Osama ben Laden şi molahul Omar au supravieţuit operaţiunilor americane declanşate în Afganistan în 2001.

Presa americană a relatat că militantul de origine libiană ar fi organizat în februarie 2007 atentatul sinucigaş care a vizat baza americană Bagram din Afganistan, în cursul vizitei efectuate de vicepreşedintele Dick Cheney, soldat cu 23 de morţi.

Armata americană l-a încadrat pe Libi în octombrie 2007 în eşalonul de mijloc al grupării al-Qaida şi a oferit o recompensă de 200.000 de dolari pentru capturarea lui.

Abu al-Yazid a apărut pe înregistrarea video îmbrăcat în haine tradiţionale afgane şi purtând un turban pe un fond negru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici