Al-Qaida din Irak este în criză, după dezertarea în masă a combatanţilor

Filiala irakiană a reţelei teroriste al-Qaida se confruntă cu o "criză extraordinară" după dezertările în masă de anul trecut, care au afectat considerabil "structura de securitate" a organizaţiei, relatează ediţia online a ziarului The Times citând documente ale unor lideri islamişti.

1 afișare
Imaginea articolului Al-Qaida din Irak este în criză, după dezertarea în masă a combatanţilor

Al-Qaida din Irak este în criză, după dezertarea în masă a combatanţilor

Scrisoarea unui lider al filialei al-Qaida a fost descoperită în provincia irakiană Anbar, în cursul unui raid efectuat în noiembrie de armata americană.

Tot în noiembrie a fost descoperit testamentul liderului al-Qaida din regiunea Balad, situată la nord de Bagdad. "Sunt Abu-Tarik, emir al sectorului al-Layin şi al-Mashahdah", scrie autorul testamentului, mărturisind că numărul combatanţilor a scăzut de la 600 la mai puţin de 20.

"Am fost înşelaţi şi trădaţi de unii dintre fraţii noştri. Erau doar nişte ipocriţi, minicinoşi şi trădători. Au aşteptat momentul să se asocieze cu cine îi plăteşte mai bine", explică liderul al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici