Al-Qaida în Peninsula Arabă face apel la răzbunarea morţii libianului Abu Anas al-Libi

Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), organizaţia din Yemen a reţelei, a făcut apel la răzbunarea morţii unui libian decedat în Statele Unite, unde ar fi trebuit să fie judecat pentru o presupusă participare la două atentate, a anunţat joi SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

307 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida în Peninsula Arabă face apel la răzbunarea morţii libianului Abu Anas al-Libi

Al-Qaida în Peninsula Arabă face apel la răzbunarea morţii libianului Abu Anas al-Libi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abu Anas al-Libi a decedat de cancer la ficat la vârsta de 50 de ani într-un spital din zona oraşului New York, cu câteva zile înainte de deschiderea procesului atacurilor care au vizat în 1998 ambasadele Statelor Unite din Kenya şi Tanzania.

Referindu-se la acest deces, AQPA a avertizat într-un comunicat postat pe Twitter că Statele Unite "vor plăti pentru crimele sale cu sângele poporului şi militarilor săi", a anunţat SITE.

"Facem apel către toţi fraţii noştri musulmani şi, în special, către fraţii noştri libieni (...) să-l răzbune, oricât timp le va lua pentru aceasta", scrie AQPA.

Stabilit iniţial pentru 12 ianuarie, procesul privind cele două atentate soldate cu 224 de morţi a fost amânat pentru 20 ianuarie.

Abu Anas al-Libi, capturat de militari americani în Libia în octombrie 2013, suferea de cancer la ficat şi hepatita C.

AQPA a dat asigurări că el a decedat din cauza faptului că a fost lipsit de îngrijiri medicale în perioada detenţiei.

Al-Qaida în Yemen, considerată de Statele Unite drept aripa cea mai periculoasă a reţelei extremiste, a ameninţat în repetate rânduri că va ataca interese americane, inclusiv militari şi civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici