Al-Qaida în Yemen ameninţă Occidentul cu atacuri de tipul lupului singuratic

Gruparea Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) a postat o înregistrare video în care un membru al său ameninţă Occidentul cu atacuri de tipul "lupului singuratic", la două săptămâni după atentatul care a avut loc la sediul din Paris al revistei Charlie Hebdo, revendicat de AQPA.

190 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida în Yemen ameninţă Occidentul cu atacuri de tipul lupului singuratic

Al-Qaida în Yemen ameninţă Occidentul cu atacuri de tipul lupului singuratic

"Ne pregătim şi îi vom lua prin surprindere pe inamicii lui Allah", afirmă în această înregistrare video Nasser al-Ansi, un membru al AQPA. Înregistrarea video a fost dezvăluită marţi de SITE, un grup specializat în supravegherea online a mişcărilor jihadiste.

Nasser al-Ansi a revendicat în numele AQPA atentatul împotriva Charlie Hebdo, produs la 7 ianuarie şi soldat cu 12 morţi, afirmând că atacul a avut loc la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l "răzbuna" pe Mahomed, după ce revista satirică franceză a publicat caricaturi cu profetul.

AQPA, apărută în urma fuziunii aripilor saudită şi yemenită ale Al-Qaida, este considerată de Washington drept cea mai periculoasă grupare din cadrul reţelei extremiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici