Al-Qaida se află "în spatele atentatelor" din Siria, afirmă un ministru rus

Moscova, aliată a Damascului, a apreciat luni că Al-Qaida şi grupări asociate acestei reţele teroriste se află "în spatele atentatelor" comise în ultimele zile în Siria.

221 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida se află "în spatele atentatelor" din Siria, afirmă un ministru rus

Al-Qaida se află "în spatele atentatelor" din Siria, afirmă un ministru rus

"Pentru noi este foarte clar că în spatele acestora se află grupări teroriste - Al-Qaida şi aceste grupări care lucrează cu Al-Qaida", le-a spus unor jurnalişti Ghenadi Gatilov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Un dublu atentat sinucigaş la Damasc, comis săptămâna trecută, s-a soldat cu 55 de morţi şi 372 de răniţi, amplificând temeri că extremiştii profită de pe urma impasului din Siria, cu scopul de a provoca violenţe.

Apariţia reţelei teroriste Al-Qaida în contextul impasului dintre Guvernul sirian şi rebelii din opoziţie este un element foarte tulburător, care riscă să arunce Siria în violenţe, aşa cum a fost cazul în Irak, după invazia americană, potrivit unor analişti.

Gatilov, a cărui ţară se opune oricăror presiuni din partea Occidentului ca Moscova să îşi înăsprească poziţia faţă de Damasc, a adăugat că, în asemenea circumstanţe, este puţin probabil ca Guvernul şi opoziţia siriene să negocieze.

"Este dificil să se spună cum vor evolua lucrurile din acest punct. Pe termen scurt, perspectiva de a vedea părţile aşezându-se la masa negocierilor nu este vizibilă", a subliniat Gatilov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici