Al treilea taifun din ultimele trei săptămâni loveşte Asia de Est

Un taifun violent a lovit un grup de insule japoneze, provocând pagube şi evacuări. Furtuna violentă, a treia din ultimele trei săptămâni care loveşte Asia de Est, se va îndrepta către China, potrivit BBC.

264 afișări
Imaginea articolului Al treilea taifun din ultimele trei săptămâni loveşte Asia de Est

Al treilea taifun din ultimele trei săptămâni loveşte Asia de Est

Taifunul Khanun s-a abătut asupra sudului Japoniei, obligând autorităţile să facă evacuări. Furtuna violentă a lovit insulele Okinawa şi a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică a unei treimi din locuinţele din zonă. Rafalele de vânt au viteza de 252 km/h. Aproximativ 20.000 de persoane au fost sfătuite să evacueze şi aproape 900 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Naha din Okinawa. Pe insulă este sezonul turistic de vârf, iar furtuni atât de puternice sunt rare în această perioadă a anului în Japonia.

Experţii spun că astfel de fenomene meteorologice extreme vor deveni mai frecvente din cauza încălzirii globale. Khanun este a treia furtună violentă care loveşte Asia de Est în ultimele săptămâni. Talim şi Doksuri au făcut pagube în Filipine, Taiwan şi China, provocând moartea a zeci de persoane.

La Beijing s-au înregistrat în ultimele zile „cele mai abundente precipitaţii din ultimii 140 de ani", au declarat oficialii, care au avertizat cu privire la alte „precipitaţii semnificative". În Filipine, suburbiile mari din capitala Manila sunt încă inundate, provocând strămutarea a aproximativ 300.000 de persoane.

De asemenea, rafalele de vânt au distrus infrastructura şi au provocat incendii şi inundaţii în întreaga regiune, forţând închiderea temporară a şcolilor şi a întreprinderilor.

Înainte de furtuni, mari părţi ale Asiei au fost afectate de valuri de căldură sufocantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici