Alabama: 11 persoane, ucise de un bărbat înarmat (Video)

Un tânăr a ucis, marţi, în Alabama, în cursul unuia dintre cele mai sângeroase incidente din Statele Unite, cel puţin zece persoane, între care şi membri ai familiei sale, după care s-a sinucis, potrivit autorităţilor locale ale statului Alamaba, situat în sudul Statelor Unite.

26 afișări
Imaginea articolului Alabama: 11 persoane, ucise de un bărbat înarmat (Video)

Alabama: Nouă persoane, ucise de un bărbat înarmat (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Agresorul, Michael McLendon, este un bărbat în vârstă de 27 de ani, potrivit autorităţilor. Motivul gestului său nu a fost precizat.

Acesta s-a sinucis într-o uzină încercuită de poliţiştii care veniseră să-l aresteze după ce au descoperit cadavre şi răniţi în trei oraşe din Alabama.

Cel puţin zece persoane au murit, între care mama atacatorului şi prietena acestuia.

"Este o nebunie", a declarat Clay King, primarul din Samson, unul dintre cele trei oraşe în care a avut loc măcelul.

"Este o pierdere enormă pentru toţi locuitorii acestui oraş. Aceşti oameni erau cunoscuţi (...). Este ca şi cum ai lua un pumn în plex fără să te aştepţi", a declarat acesta. "Nu este un lucru reprezentativ pentru oraşul nostru", a mai adăugat el.

Masacrul a început în orăşelul Kinston, la frontiera cu statul Florida, în sud-est, unde atacatorul a incendiat locuinţa mamei sale. Prietena şi mama lui Michael McLendon au murit, a declarat medicul legist Robert Preachers pentru un post de televiziune locală.

Atacatorul s-a deplasat, apoi, cu un automobil, la Samson, un oraş cu 2.000 de locuitori, unde patru adulţi şi un copil, între care şi membri ai familiei lui, au fost găsiţi morţi în apropierea unei case, a declarat Departamentul pentru securitate publică din Alabama, într-un comunicat.

"Ancheta care urmează se anunţă foarte complicată", potrivit sursei citate.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) participă de asemenea la anchetă, a declarat un purtător de cuvânt.

Soţia adjunctului şerifului din Geneva şi un copil în vârstă de un an figurează printre victime, potrivit presei locale. Un alt copil, rănit de gloanţe, ar fi spitalizat, potrivit aceloraşi surse.

Atacatorul, care era înarmat cu o armă semiautomată, a intrat, apoi, în două case vecine, împuşcând, în fiecare, câte un adult, potrivit poliţiei.

"Se pare că atacatorul a luat-o apoi pe drumul 52, unde a tras asupra unei maşini de poliţie, atingând-o de şapte ori. Şoferul a fost rănit uşor de cioburi", a precizat Departamentul pentru securitate publică. 

Bărbatul a mai ucis, la întâmplare, potrivit poliţiei, alte două persoane, în această zonă, una într-o întreprindere, iar cealaltă într-o benzinărie.

Acesta a fost, apoi, găsit de forţele de ordine, care-l urmăreau cu semnalele acustice şi luminoase pornite, în apropierea unei companii de producţie de piese detaşabile pentru material de încălzire şi de climatizare la nord de Geneva, "unde a tras în jur de 30 de focuri de armă".

"Un glonţ l-a atins pe şeful poliţiei din Geneva, care nu a fost rănit decât uşor, graţie vestei sale antiglonţ", a mai precizat securitatea publică.

"Bărbatul a intrat în întreprindere şi, după câteva minute s-au auzit focuri de armă. Forţele de ordine l-au găsit mort, după ce a îndreptat, se pare, arma împotriva sa", a continuat aceasta.

Presa locală a scris că bărbatul a fost angajatul acestei întreprinderi, fără să precizeze în ce perioadă şi fără să dea detalii cu privire la circumstanţele în care acesta a plecat de acolo.

"Era o persoană foarte calmă, foarte reţinută", a declarat Wayland Tharp, care a muncit împreună cu atacatorul, cu ani în urmă, într-o brutărie. "Nu era cineva care să creeze probleme, îşi făcea treaba şi avea un comportament normal", a adăugat acesta.

În prezent au loc investigaţii la cele şase scene ale crimei, inclusiv la casa incendiată, au anunţat anchetatorii.

Această dramă are loc la mai puţin de doi ani după atacul de la Universitatea Virginia Tech, în timpul căruia un student a omorât 32 de persoane şi apoi s-a sinucis, la 16 aprilie 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici