Alaska dă în judecată guvernul Statelor Unite pentru exploatare ilegală

  • Statul Alaska a dat vineri în judecată administraţia preşedintelui Joe Biden
  • Zone vaste din Pădurea Naţională Tongass, cea mai mare arie protejată din Statele Unite, au fost date spre exploatare forestieră şi minerit încă din timpul mandatului fostului preşedinte Donald Trump
  • Biden se face vinovat că a inversat decizia predecesorului său şi a subminat economia statului Alaska
1964 afișări
Imaginea articolului Alaska dă în judecată guvernul Statelor Unite pentru exploatare ilegală

Sursa foto: MediafaxFoto

Decizia din ianuarie a Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) de a restabili protecţia pentru 3,76 milioane de hectare din pădurea aflată în sud-estul statului Alaska subminează economia statului prin interzicerea recoltării de lemn şi minerit. USDA a încălcat legea federală prin faptul că în timpul administraţiei Trump, exploatările de acest tip au fost permise.

Procesul depus în instanţa federală din Anchorage subliniază faptul că guvernul a anulat şansa la dezvoltare a economiei locale şi implicit, a băgat în şomaj mii de oameni, relatează Reuters.

Administraţia Biden şi-a motivat decizia de a inversa politica începută de administraţia Trump prin faptul că restabilirea ariilor protejate este necesară pentru a combate schimbările climatice, deoarece pădurea absoarbe cantităţi uriaşe de dioxid de carbon, responsabil de alimentare încălzirii globale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici