Albanezii au deschis focul asupra unui grup de sârbi din Kosovska Mitroviţa

Un grup de albanezi au deschis luni noaptea focul împotriva sârbilor din partea nordică a oraşului Kosovska Mitroviţa, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Albanezii au deschis focul asupra unui grup de sârbi din Kosovska Mitroviţa

Albanezii au deschis focul asupra unui grup de sârbi din Kosovska Mitroviţa (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al serviciului de poliţie din Kosovo (KPS) Besim Hoti a declarat că forţa NATO (KFOR) a reuşit să despartă cele două grupuri şi să prevină escaladarea violenţelor.

În urma incidentului de duminică în care mai mulţi tineri albanezi au aruncat cu pietre într-un grup de trecători sârbi din Brdo, o suburbie a oraşului Kosovska Mitroviţa, ţinta de ieri a fost o patrulă a KPS. Agresorii au folosit pistoale şi arme automate.

Nu au existat răniţi şi au fost descoperite cinci cartuşe a confirmat Hoti.

Comandantul poliţiei din partea nordică a oraşului, Milija Miloşevici, a declarat că el împreună cu alţi doi colegi ai săi au fost vizaţi de aceste focuri de armă şi că agresorii au fugit când patrula a răspuns la rândul ei cu focuri de armă.

Miloşevici a declarat că patrula de poliţie a MINUK a fost de asemenea vizată de atacul unui grup mai mare de albanezi.

În cursul nopţii nu au existat alte incidente, iar sârbii din Brdo au anunţat că vor cere KFOR să îşi menţină trupele pe linia de demarcaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici