Albania: Peste 150 de răniţi într-o explozie la un depozit de armanent

Cel puţin 155 de persoane, majoritatea civili, au fost rănite sâmbătă, în urma unor explozii produse la un depozit militar situat în apropiere de Tirana, a anunţat ministrul albanez al Sănătăţii, Nard Ndoka.

54 afișări
Imaginea articolului Albania: Peste 150 de răniţi într-o explozie la un depozit de armanent

Albania: Peste 150 de răniţi într-o explozie la un depozit de armanent

"Sunt cel puţin 155 de persoane spitalizate, dintre care 70 se află la spitalul din Durres (la 40 de kilometri vest de Tirana), 70 la spitalul militar din Tirana şi 15 la spitalul civil din Tirana", a declarat Ndoka.

"Răniţii spitalizaţi până în prezent se aflau în satele din apropierea depozitului, ambulanţele nu s-au apropiat încă de locul incidentului (...) deoarece se produc în continuare explozii", a declarat el.

O explozie puternică s-a produs sâmbătă la un depozit de armament aparţinând armatei albaneze din satul Gerdec, din apropiere de Vora, localitate situată la 12 kilometri nord de Tirana. Explozia a fost puternic resimţită în capitala albaneză, dar şi în Macedonia.

Intensitatea zgomotului a fost atât de mare, încât zeci de cetăţeni au sunat la poliţiei crezând că un accident sau o explozie s-au produs în Macedonia.

În vestul ţării, înspre Albania, geamurile mai multor case s-au spart, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei macedonene, Ivo Kotevski.

"Multe persoane ne-au contactat pentru a ne anunţa că se aud explozii puternice, dar nici un incident nu a fost înregistrat" în Macedonia, a declarat Kotevski.

Exploziile au continuat să se audă la intervale mai mult sau mai puţin regulate, la aproximativ două ore de la înregistrarea primei deflagraţii, în jurul orei 12.00 (13.00 ora României).

Ambulanţele care transportau răniţi, majoritatea femei şi copii, se succedau într-un ritm alert, iar unul dintre medici le-a cerut cetăţenilor să doneze sânge.

Potrivit martorilor oculari care au însoţit răniţii la spital, "mulţi civili care locuiesc în apropierea depozitului au nevoie de ajutor, iar alţii se tem de noi explozii şi şi-au părăsit locuinţele pentru a se refugia în munţii din vecinătate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici