Albania va găzdui sâmbătă o întrunire a premierilor statelor din Balcanii de Vest

Albania va găzdui sâmbătă o întrunire a premierilor din statele aflate în Balcanii de Vest, pe fondul unei cooperări cu Uniunea Europeană, a anunţat joi premierul albanez Edi Rama, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

238 afișări
Imaginea articolului Albania va găzdui sâmbătă o întrunire a premierilor statelor din Balcanii de Vest

Albania va găzdui sâmbătă o întrunire a premierilor statelor din Balcanii de Vest

Potrivit unui comunicat, întâlnirea de o zi va avea loc în oraşul vestic Durres şi va avea ca subiecte de discuţie comerţul, serviciile, investiţiile şi economia digitală.

Totodată, întrunirea se va concentra pe stimularea unui proiect de creştere economică agreat luna trecută la Summitul de la Trieste, ca parte a celui de-al patrulea summit Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

Deşi procesul oficial de extindere a Uniunii Europene este suspendat până în 2019, Bruxelles-ul doreşte să îşi arate angajamentul faţă de statele din Balcani, pe fondul influenţei crescânde a Rusiei în această regiune pe care Moscova o consideră în mod tradiţional de interes.

Comisarul UE pentru Extindere, Johannes Hahn, şi vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, vor participa la reuniunea de sâmbătă din Albania.

UE este cel mai mare partener comercial al statelor din Balcanii de Vest, acumulând peste 76% din comerţul total din regiune.

Statele situate îm Balcanii de Vest sunt Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Albania, Muntenegru şi Kosovo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici