Alcoolul şi elefanţii nu mai merg împreună. Măsuri dure pentru protecţia elefanţilor în Sri Lanka: munca limitată, băi obligatorii

Sri Lanka va elibera cărţi de identitate biometrice pentru elefanţii ţinuţi în captivitate şi va interzice călărirea acestora în momentul în care persoana a consumat băuturi acoolice.

1109 afișări
Imaginea articolului Alcoolul şi elefanţii nu mai merg împreună. Măsuri dure pentru protecţia elefanţilor în Sri Lanka: munca limitată, băi obligatorii

Alcoolul şi elefanţi nu mai merg împreună. Măsuri dure pentru protecţia elefanţilor în Sri Lanka: munca limitată, băi obligatorii

Noile măsuri vizează protejarea animalelor şi includ reglementări stricte privind elefanţii care sunt folosiţi la muncă, precum şi impunerea unei băi zilnice de două ore şi jumătate pentru fiecare animal.

Datele oficiale arată că există aproximativ 200 de elefanţi domestici în ţara din Asia de Sud, populaţia în sălbăticie fiind estimată la aproximativ 7.500.

Noua lege va impune tuturor proprietarilor să se asigure că animalele aflate în grija lor au cărţi de identitate biometrice. Puii de elefanţi nu mai pot fi folosiţi pentru muncă şi nu pot fi separaţi de mame.

Elefanţilor nu vor putea lucra mai mult de patru ore pe zi, iar munca de noapte este interzisă.

Există şi noi restricţii în industria turismului - de acum înainte, nu mai mult de patru persoane pot călări simultan un elefant simultan, iar călăreţilor le este interzis să urce pe ei sun influenţa băuturilor acoolice.

Cei care încalcă noua lege pot pierde elefantul şi riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici