Alcoolul, singura substanţă identificată de legişti în sângele lui Jorg Haider

Fostul lider al extremei drepte austriece, Joerg Haider, nu consumase droguri sau alte substanţe chimice în seara accidentului fatal, cu excepţia alcoolului, au relevat testele efectuate de medicii legişti, a declarat un expert.

72 afișări
Imaginea articolului Alcoolul, singura substanţă identificată de legişti în sângele lui Jorg Haider

Alcoolul, singura substanţă identificată de legişti în sângele lui Jorg Haider (Mediafax Foto/AFP)

Kathrin Yen, şefa catedrei de medicină legală la Universitatea din Graz, a fost unul dintre experţii care au examinat cadavrul lui Haider, relatează publicaţia germană Bild în pagina electronică. Ea a declarat pentru Bild că fostul politician a murit din cauza unei răni suferite la cap în urma impactului devastator.

Yen a confirmat că alcoolul era singura substanţă identificată în sângele victimei. "Am putut confirma nivelul alcoolemiei (1,77 la mie), dar droguri, medicamante şi alte substanţe chimice despre care s-a vorbit de atatea ori nu au fost descoperite", a subliniat aceasta.

Medicul legist nu a exclus posibilitatea efectuării unei noi necropsii, după ce soţia fostului lider a contestat rezultatele primelor teste. Ea a subliniat că nu a descoperit nici urme de otravă în sângele victimei, respingând astfel speculaţiile potrivit cărora Haider ar fi murit otrăvit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici