Alegeri cruciale în Germania. Ce arată sondajele cu mai puţin de 5 zile până la vot

  • Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în sondaje în Germania, dar avansul faţă de CDU se micşorează
  • Partidul Social-Democrat este creditat cu 25% din voturi, iar Uniunea Creştin-Democrată (CDU) este la nivelul de 22%
5188 afișări
Imaginea articolului Alegeri cruciale în Germania. Ce arată sondajele cu mai puţin de 5 zile până la vot

Alegeri cruciale în Germania. Ce arată sondajele cu doar 4 zile înainte de vot

Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în preferinţele electorale înaintea scrutinului parlamentar din Germania, dar avansul faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) s-a micşorat, conform unui nou sondaj de opinie.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, se situează la nivelul de 25%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa şi citat de publicaţia Bild.

În schimb, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, a crescut la nivelul de 22% în preferinţele electorale.

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) este creditată cu 18% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 12%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 10%. Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 7%.

În preferinţele pentru postul de cancelar, candidatul social-democrat Olaf Scholz se menţine pe primul loc, cu 29% (în scădere cu 1%). Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), a ajuns la 14% (plus 3%), iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei '90 / Verzi, este la nivelul de 16%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel nu va mai candida pentru postul de cancelar.

Sondajele de opinie din Germania prefigurează posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD). Însă pot exista şi alte scheme de coaliţii, precum SPD-FDP-Alianţa '90/Verzi ori CDU/CSU-Alianţa '90/Verzi-FDP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici