Alegeri generale în regiunile separatiste din estul Ucrainei, contestate de Kiev, SUA şi ţări UE

Alegătorii din cele două state autoproclamate din estul Ucrainei (Republica Populară Donţek şi Republica Populară Lugansk) au fost chemaţi la urne duminică pentru a vota liderii regiunilor şi membrii adunărilor legislative, alegerile fiind contestate de Kiev şi mai multe state UE, inclusiv România.

398 afișări
Imaginea articolului Alegeri generale în regiunile separatiste din estul Ucrainei, contestate de Kiev, SUA şi ţări UE

Alegeri generale în regiunile separatiste din estul Ucrainei, contestate de Kiev, SUA şi ţări UE

Autorităţile separatiste au organizat 408 secţii de votare în Republica Populară Donţek şi 316 în Republica Populară Lugansk, informează agenţia Tass. Procesul de vot a început la ora Moscovei 08.00 şi se vor încheia la 20.00 (ora României, 07.00-19.00)

La monitorizarea alegerilor participă peste 90 de observatori din 20 de ţări.

Legitimitatea alegrilor a fost contestată de Kiev şi mai multe ţări UE, inclusiv România. Statele Unite au îndemnat locuitorii din aceste regiuni să boicoteze alegerile.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că nu recunoaşte legitimitatea alegerilor în regiunile controlate de separatişti pe teritoriul Republicii Ucraina, şi condamnă ferm organizarea acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici