Alegeri în Australia: Premierul Scott Morrison şi-a anunţat victoria/ Alianţa Naţional Liberală se va întoarce la guvernare

Primul ministru al Australiei, Scott Morrison, şi-a anunţat victoria în alegerile din 2019, rezultatele arătând faptul că alianţa Naţional Liberală este pe cale să se întoarcă la guvernare, relatează CNN.

506 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Australia: Premierul Scott Morrison şi-a anunţat victoria/ Alianţa Naţional Liberală se va întoarce la guvernare

Alegeri în Australia

"Întotdeauna am crezut în miracole", a declarat el în faţa susţinătorilor săi din Sydney care sărbătoreau victoria. "Şi în seara asta ne-am asigurat încă unul", a adăugat acesta.

A fost o întorsătură uimitoare întrucât sondajele de opinie din timpul campaniei indicau o victorie clară a Partidului Laburist. Analiştii spun acum că Laburiştii au pierdut un "vot imposibil de pierdut".

Flancat de soţia şi fiicele sale, premierul Scott Morrison şi-a dedicat victoria surpriză "australienilor discreţi".

"Sunt australienii care au muncit din greu, au început o afacere, au început o familie, şi-au cumpărat o casă", a spus el în uralele publicului.

"Aceştia sunt australienii discreţi care au câştigat o mare victorie în seara asta.", a declarat Morrison.

Morrison s-a angajat să "se întoarcă la muncă" cât mai curând posibil. "Suntem o ţară uimitoare de oameni uimitori. Dumnezeu să binecuvânteze Australia", a adăugat acesta.

Liderul opoziţiei australiene Bill Shorten a admis înfrângerea în faţa primului ministru Scott Morrison în scrutinul general din Australia, scrie Associated Press.

Shorten a făcut anunţul în faţa susţinătorilor Partidului Laburist sâmbătă seară în Melbourne.

Shorten a spus: "Este evident că Partidul Laburit nu va putea să formeze următorul guvern, aşa că, în interesul naţional, cu puţin timp în urmă, l-am sunat pe Scott Morrison pentru a-l felicita".

Sâmbătă, televiziunea australiană a anunţat victoria coaliţiei conservatoare a Partidului Liberal-Naţional al lui Morrison care a obţinut 74 din cele 151 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, 65 de locuri pentru Partidul Laburist şi 12 locuri au rămas nedecise.

Canalul 9 a anunţat 73 de locuri pentru coaliţie, 61 pentru laburişti şi 17 nedecise.

Pentru formarea unui guvern majoritar sunt necesare 76 de locuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici