ALEGERI ÎN GRECIA: Socialiştii şi conservatorii greci, lipsiţi de majoritate confom rezultatelor aproape finale

Cele două partide proausteritate şi proeuropene din Grecia, Pasok (socialist) şi Noua Democraţie (dreapta), care guvernează împreună de la sfârşitul lui 2011, au înregistrat rezultate dezastruoase duminică, obţinând 32,4 la sută din voturi la legislative.

620 afișări
Imaginea articolului ALEGERI ÎN GRECIA: Socialiştii şi conservatorii greci, lipsiţi de majoritate confom rezultatelor aproape finale

ALEGERI ÎN GRECIA: Socialiştii şi conservatorii greci, lipsiţi de majoritate confom rezultatelor aproape finale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste cifre, prezentate de Ministerul de Interne după numărarea a 95 la sută din voturi, confirmă eşecul celor două partide care reuneau 77,4 la sută din voturi la alegerile legislative din 2009, şi care obţin acum doar 150 de mandate în Parlament, sub numărul de 151 de mandate necesar pentru a deţine majoritatea absolută.

Acest rezultat face foarte dificilă formarea unui Guvern de coaliţie de către cele două partide, pentru a continua politica de rigoare dictată de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Incertitudinea privind posibilitatea de a forma un Guvern era perceptibilă pe pieţele asiatice încă de la deschiderea acestora luni dimineaţă, bursa din Hong Kong începând şedinţa în scădere cu 2,08 procente. La Tokyo, bursa a deschis de asemenea în scădere cu 2,63 la sută, din cauza incertitudinilor privind menţinerea austerităţii.

La Tokyo, euro a scăzut la cel mai redus nivel după trei ani, investitorii fiind îngrijoraţi de încetarea politicilor de austeritate din Europa, după alegerea socialistului Francois Hollande la preşedinţia Franţei şi dezastrul suferit de partidele proausteritate din Grecia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici