Alegeri în Hong Kong. Cetăţenii s-au prezentat în număr record la urne - FOTO, VIDEO

Un număr record de cetăţeni s-au prezentat la urne duminică, în cadrul alegerilor districtuale din Hong Kong, scrutin considerat un test pentru şefa Guvernului, Carrie Lam, în condiţiile protestelor violente care afectează teritoriul în ultimele şase luni, informează Reuters.

941 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Hong Kong. Cetăţenii s-au prezentat în număr record la urne - FOTO, VIDEO

Record de prezenţă la alegerile districtuale de duminică din Hong Kong

Potrivit informaţiilor publicate de către autorităţi, 1.524.675 de persoane votaseră până la ora locală 13:30 (07:30, ora României, n.r.). Numărul alegătorilor depăşeşte, astfel, valoarea de la ultimele alegeri districtuale, de acum patru ani, când votaseră 1.467.229 de persoane.

Momentul în care Carrie Lam a votat a fost difuzat de televiziunile locale. În secţia de votare, ea a promis că Guvernul său, vizat de protestele masive, va asculta cu mai multă atenţie opiniile consilierilor districtuali. De asemenea, ea şi-a exprimat speranţa că liniştea relativă din ultimele zile din acest teritoriu va continua şi în zilele următoare.

„Sper că această stabilitate şi acest calm nu sunt doar astăzi, cu ocazia alegerilor. Nimeni nimeni nu vrea ca Hong Kong să cadă din nou în haos. Sper să ieşim din această dilemă”, a declarat Lam.

Primele rezultate parţiale urmează să fie făcute publice în jurul orei locale 24:00 (18:00, ora României, n.r.).

Peste 1.100 de persoane candidează pentru cele 452 de locuri din consiliile districtuale din acest teritoriu. Cu toate că poziţia de consilier districtual nu este una de importanţă majoră, aceste alegeri sunt considerate a fi echivalente cu un referendum privind măsurile actualei conduceri politice de la Hong Kong, pe fondul protestelor care au loc de şase luni în acest teritoriu.

Campania electorală a fost marcată de o serie de incidente, cel mai notabil fiind acela că activistului pro-democraţie Joshua Wong i-a fost interzis să candideze deoarece acesta este în favoarea independenţei faţă de China.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu şase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hong kong,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici