Alegeri în Pakistan: Susţinătorii lui Imran Khan şi ai altor partide politice, în stradă pentru a protesta rezultatele alegerilor

Numeroşi susţinători ai lui Imran Khan – fostul premier închis pentru fapte de corupţie – şi membri ai altor formaţiuni politice au protestat, luni, împotriva unei posibile fraudări a rezultatului alegerilor de săptămâna trecută, relatează AP.

659 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Pakistan: Susţinătorii lui Imran Khan şi ai altor partide politice, în stradă pentru a protesta rezultatele alegerilor

Alegeri în Pakistan: Susţinătorii lui Imran Khan şi ai altor partide politice, în stradă pentru a protesta rezultatele alegerilor

Simpatizanţii fostului premier pakistanez au blocat principalele autostrăzi şi au început o grevă de o zi în sud-vestul ţării, criticând faptul că unii candidaţi susţinuţi de Khan au câştigat mai multe locuri decât partidele aflate în Opoziţie.

În urma scrutinului, partidele vor fi nevoite să formeze un guvern de coaliţie, pe măsură ce nicio formaţiune înscrisă în cursa electorală nu a obţinut majoritatea parlamentară. Candidaţii aliaţi ai lui Khan au obţinut 101 din cele 266 de locuri în Adunarea Naţională, notează AP.

Votul de joi pentru alegerea unui nou parlament a fost umbrit de acuzaţiile de fraudare a votului, de o suspendare fără precedent a reţelelor de servicii mobile şi de scoaterea în afara legii a formaţiunii lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf, sau PTI, de la vot.

În urma încheierii scrutinului, susţinătorii lui Khan au criticat rezultatele, acuzând că acestea au fost falsificate. Jan Achakzai, un purtător de cuvânt al guvernului din provincia sud-vestică Baluchistan, a îndemnat protestatarii să "dea dovadă de graţie" acceptând înfrângerea şi îndepărtându-se de autostrăzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici