,,Alegeri în beznă".Ţara cu peste 200 de milioane de persoane ce a tăiat internetul în ziua votului

Pakistanul a suspendat, joi, apelurile telefonice şi accesul la serviciile de date mobile, în timp ce milioane de alegători se îndreptau spre secţiile de votare pentru a forma un nou Guvern, notează BBC.

1907 afișări
Imaginea articolului ,,Alegeri în beznă".Ţara cu peste 200 de milioane de persoane ce a tăiat internetul în ziua votului

"Alegeri în beznă" Ţara cu peste 200 de milioane de persoane ce tăiat internetul în ziua votului

Decizia a fost luată pe fondul atacuri teroriste din ţară din ultima perioadă, Ministerul de Interne justificând faptul că ,,măsurile de securitate sunt esenţiale pentru a menţine situaţia de ordine publică şi pentru a face faţă potenţialelor ameninţări", conform CNN.

Potrivit sursei citate, atât apelurile, cât şi serviciile de date au fost suspendate, deşi reţelele wifi par să funcţioneze în continuare.

Alegerile au loc la aproape doi ani de când fostul prim-ministru, Imran Khan, a fost înlăturat de la conducerea Guvernului în urma unui scandal de corupţie în care a fost implicat.

Nawaz Sharif, de trei ori premier, se află acum pe buletinul de vot, iar mulţi analişti spun că scrutinul actual este cel mai puţin credibil din Pakistan de până acum. Un alegător a declarat pentru BBC că a fost şocat de această decizie (de a suspenda internetul - n.r.), spunând că ,,alegătorii ar trebui să fie ajutaţi în loc să [fie întâmpinaţi cu] astfel de obstacole".

Mulţi alegători din oraşul Lahore au declarat pentru aceeaşi sursă că, din cauza sistării serviciului de date mobile, nu au putut comanda taxiuri pentru a merge la vot, în timp ce alţii au declarat că nu au putut să ia contact cu membrii familiei pentru a se decide în privinţa momentului de a merge către secţiile de votare.

În trecut, ţara a mai tăiat serviciile de internet pentru a controla fluxul de informaţii - deşi o închidere de o asemenea amploare este fără precedent, mai ales în timpul unor alegeri, mai notează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici