ALEGERI LOCALE în Franţa: Circa 45 de milioane de alegători, chemaţi la urne

Aproximativ 45 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne, duminică, în primul tur al alegerilor locale din Franţa, un scrutin ce reprezintă un test electoral pentru preşedintele socialist Francois Hollande.

200 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE în Franţa: Circa 45 de milioane de alegători, chemaţi la urne

ALEGERI LOCALE în Franţa: Circa 45 de milioane de alegători, chemaţi la urne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secţiile de votare s-au deschis la ora 8.00 (9.00, ora României), urmând să se închidă treptat la orele 18.00 (19.00, ora României), 19.00 (20.00, ora României) şi 20.00 (21.00, ora României).

Scrutinul este considerat un test pentru Administraţia socialistă a preşedintelui François Hollande şi a premierului Jean-Marc Ayrault, care, la 22 de luni de când se află la putere, sunt creditaţi cu 20-25% în sondajele de opinie, care estimează o prezenţă la urne de circa 40%.

Partidele de stânga şi cele de dreapta din Franţa s-au aflat în "război deschis" înaintea alegerilor locale, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy comparând ţara cu o dictatură, acuzaţie calificată drept "deplasată" de succesorul său Francois Hollande, notează AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici