ALEGERI PARLAMENTARE ÎN SIRIA: Primul scrutin "multipartit" după o jumătate de secol, contestat de opoziţie

Alegătorii sirieni sunt chemaţi la vot luni, începând cu ora 7.00 (7.00, ora României), la primele alegeri "multipartite" după o jumătate de secol, dar acest scrutin organizat într-un climat de violenţă este contestat de opoziţie, care evocă o "mascaradă".

204 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE ÎN SIRIA:  Primul scrutin "multipartit" după o jumătate de secol, contestat de opoziţie

ALEGERI PARLAMENTARE ÎN SIRIA: Primul scrutin "multipartit" după o jumătate de secol, contestat de opoziţie (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

În toată ţara, care se cofruntă cu o mişcare de contestare fără precedent împotriva preşedintelui Bashar al-Assad începând din martie 2011, 7.195 de candidaţi sunt în cursă pentru cele 250 de mandate de deputat. Noii parlamentari vor trebui să adopte o serie de reforme promise de şeful statului.

Nouă partide au fost create şi omologate, dintre care şapte participă la scrutin. Până la adoptarea prin referendum, în februarie, a noii Constituţii, articolul 8 al legii fundamentale acorda partidului Baas, aflat la putere din 1963, rolul conducător în societate.

Siria a rămas fără Parlament în urmă cu un an, din cauza revoltei care a cuprins o mare parte a ţării şi care a fost reprimată violent. Preşedintele Bashar al-Assad a fost nevoit să implementeze cele mai importante legi prin decret prezidenţial.

Cele aproximativ 12.000 de centre de votare urmează să se închidă la ora locală 22.00 (22.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici