Alegeri prezidenţiale în Cehia: Milos Zeman şi Karel Schwarzenberg, pe primele locuri

Fostul premier de stânga Milos Zeman şi actualul şef al diplmaţiei Karel Schwarzenberg (dreapta) s-au calificat sâmbătă pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cehe, cu 24,22 la sută şi, respectiv, 23,40 la sută din voturi, potrivit rezultatelor definitive.

251 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale în Cehia: Milos Zeman şi Karel Schwarzenberg, pe primele locuri

Milos Zeman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeman, fost social-democrat şi şef al Guvernului în perioada 1998-2002, şi Schwarzenberg, liderul unuia dintre partidele ce fac parte din coaliţia guvernamentală se vor confrunta în al doilea tur de scrutin la 25 şi 26 ianuarie.

Deschis vineri după-amiază, scrutinul de două zile s-a desfăşurat fără incidente, cu excepţia unui accident rutier minor provocat de derapajul unei maşini care a lovit, vineri, la Sykorice, în apropiere de Praga, limuzina care îl transporta pe Schwarzenberg.

"Nimeni nu a fost rănit", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Jana Zackova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici