Alegeri prezidenţiale în Franţa. Macron şi Le Pen se vor confrunta într-o dezbatere crucială

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi contracandidata de extremă dreapta Marine Le Pen se vor confrunta miercuri într-o dezbatere care ar putea fi decisivă în cursa strânsă pentru a decide cine va conduce ţara în următorii cinci ani.

650 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale în Franţa. Macron şi Le Pen se vor confrunta într-o dezbatere crucială

Le Pen, care se află în urma lui Macron în sondajele de opinie înaintea votului de duminică, va încerca să arate că are statura necesară pentru a fi preşedinte şi să convingă mai mulţi alegători că nu ar trebui să se teamă să vadă extrema dreaptă la putere.

Pentru Macron, probabil că cea mai mare provocare va fi să nu pară arogant, lucru pe care mulţi alegători l-au criticat la el, scrie Reuters.

Va fi singura dezbatere între cei doi candidaţi.

Când Macron şi Le Pen au concurat pentru prima dată unul împotriva celuilalt pentru postul de preşedinte, în 2017, dezbaterea a fost catastrofală pentru candidatul eurosceptic şi anti-imigraţie.

Ea şi-a încurcat notele şi şi-a pierdut echilibrul, în timp ce dezbaterea i-a permis unui Macron, pe atunci în mare parte neexperimentat, să convingă alegătorii că este potrivit pentru a fi preşedinte.

În primul rând, deşi candidaţii sunt acieaşi, rezultatul alegerilor este mai deschis, cu un avans al preşedintelui centrist şi proeuropean în sondajele de opinie mult mai redus decât în 2017.

Iar Macron este acum la putere de cinci ani, ceea ce înseamnă că Le Pen îl poate ataca pe baza bilanţului său.

Deşi a reuşit în mare parte până acum să o dea la o parte, Le Pen are împotriva ei admiraţia sa din trecut pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Pentru amândoi, încercarea de a câştiga votanţii de stânga va fi esenţială.

Amândoi au slăbit campania electorală înaintea dezbaterii. Dar, în timp ce Le Pen se pare că se concentrează pe pregătirea acesteia, surse din echipa lui Macron ţin să precizeze că preşedintele este încă la serviciu şi nu şi-a luat o zi întreagă liberă pentru a se pregăti pentru dezbatere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici