Alegeri SUA. Proteste pentru a doua noapte consecutivă. Poliţia din New York a reţinut peste 50 de persoane şi a confiscat arme

  • Protestatarii au ieşit pe stradă în oraşele din SUA, pentru a doua noapte consecutivă.
  • NYPD a anunţat că peste 20 de persoane "care au încercat să deturneze un protest paşnic prin aprinderea focurilor, aruncând gunoi şi ouă în Manhattan" au fost arestate.
  • Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a activat Garda Naţională a statului ca răspuns la „violenţa pe scară largă” din Portland.
1411 afișări
Imaginea articolului Alegeri SUA. Proteste pentru a doua noapte consecutivă. Poliţia din New York a reţinut peste 50 de persoane şi a confiscat arme

Sursa Foto: Steve Sanchez Photography

Protestatarii au ieşit pe stradă în oraşele din SUA, pentru a doua noapte consecutivă, în timp ce alegerile prezidenţiale din 2020 se apropie de declararea câştigătorului, potrivit usatoday.
 
Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a activat Garda Naţională a statului ca răspuns la „violenţa pe scară largă” din Portland,  în a două noapte după alegerile prezindenţiale, a declarat căpitanul poliţiei de stat din Oregon, Tim Fox, într-un videoclip postat pe Twitter.
 
Nu luăm această decizie cu uşurinţă. Conform ordinului guvernatorului, continuăm să lucrăm împreună şi să împărtăşim resursele şi informaţiile noastre pentru a răspunde oricăror probleme de siguranţă publică,” a spus Tim Fox.
 
Poliţia din Portland a declarat că a arestat zece persoane în cadrul demonstraţiilor din centrul oraşului.
 
”Toate adunările care au fost declarate revolte erau în centrul oraşului. Am făcut 10 arestări, ” a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei Portland, potrivit Reuters.
 
NYPD: Persoanele au încercat să „deturneze” protestele paşnice
 
NYPD a anunţat că peste 50 de persoane "care au încercat să deturneze un protest paşnic prin aprinderea focurilor, aruncând gunoi şi ouă în Manhattan" au fost arestate.
 
Departamentul a distribuit fotografii ale incendiilor pe Twitter. Miercuri noapte, NYPD a distribuit, de asemenea, fotografii cu arme despre care a spus că au fost „confiscate la proteste”.
"Aducerea armelor la proteste paşnice nu poate şi nu va fi tolerată", a scris pe Twitter NYPD. "Lucrăm în prezent pentru a linişti situaţia. Oricine este prins cu o armă va fi arestat".
 
Aproximativ 75 de participanţi la vot, fluturând steaguri şi purtând cămăşi cu Trump, s-au adunat miercuri noapte pentru un scurt protest în faţa Centrului Electoral din comitatul Clark din Nevada, unde se certifică buletinele de vot pentru alegeri.
 
Partenerii locali ai Protect the Results - o coaliţie formată din peste 165 de organizaţii de bază, grupuri de advocacy şi sindicate - au planificat peste 100 de evenimente în toată ţara, de miercuri până sâmbătă.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici