Alegerile din Brazilia. Susţinătorii lui Bolsonaro au blocat numeroase drumuri cu camioane

Susţinătorii preşedintelui Jair Bolsonaro, care a pierdut alegerile prezidenţiale din Brazilia, au blocat drumurile din întreaga ţară. Până luni seară, poliţia rutieră federală din Brazilia a raportat 342 de blocaje rutiere în întreaga ţară, potrivit BBC.

603 afișări
Imaginea articolului Alegerile din Brazilia. Susţinătorii lui Bolsonaro au blocat numeroase drumuri cu camioane

Alegerile din Brazilia. Susţinătorii lui Bolsonaro au blocat numeroase drumuri cu camioane

Şoferii de camioane din Brazilia, loiali preşedintelui Jair Bolsonaro, au blocat drumurile din întreaga ţară, după înfrângerea acestuia în turul doi al alegerilor prezidenţiale de duminică.

Blocajele au fost raportate în aproape toate statele, provocând perturbări de trafic şi afectând lanţurile de aprovizionare cu alimente. Cele mai mari proteste au avut loc în sudul ţării, iar unele dintre blocaje au fost eliminate de poliţie.

Judecătorul Curţii Supreme, Alexandre de Moraes, a ordonat luni poliţiei să disperseze imediat blocajele rutiere. El a avertizat că toţi cei care încă mai blochează drumurile vor fi amendaţi începând de marţi cu 100.000 de reali brazilieni (19.300 de dolari) pe oră.

Alegerile de duminică au fost câştigate de Luíz Inácio Lula da Silva. După numărarea tuturor voturilor, Lula a obţinut 50,9% din voturile valabile, faţă de 49,1% cât a obţinut Bolsonaro, în turul doi de scrutin de duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici