Alegerile din Egipt: Fraţii Musulmani au obţinut 36 de locuri din 54 în al doilea tur de scrutin

Candidaţii partidului provenit din mişcarea Fraţii Musulmani, Partidul Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), au obţinut 36 de locuri din 54 în al doilea tur al legislativelor egiptene, a declarat miercuri PLJ.

168 afișări
Imaginea articolului Alegerile din Egipt: Fraţii Musulmani au obţinut 36 de locuri din 54 în al doilea tur de scrutin

Alegerile din Egipt: Fraţii Musulmani au obţinut 36 de locuri din 54 în al doilea tur de scrutin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"PLJ a obţinut 36 de locuri din 54, reprezentând o majoritate de 66,6 la sută", a declarat partidul islamist într-un comunicat.

Acest al doilea scrutin, desfăşurat luni şi marţi, acoperă o treime din totalitatea locurilor în Parlament, atribuite printr-un scrutin uninominal. Celelalte două treimi, atribuite prin scrutin proporţional pe liste, au fost distribuite în primul tur de săptămâna trecută, în cadrul căruia PLJ a obţinut 36 la sută din voturi.

Ansamblul formaţiunilor islamiste, alcătuite mai ales din fundamentalişti salafişti, a obţinut oficial 65 la sută din voturi în cadrul primului tur.

Această primă fază a votării a implicat o treime din guvernoratele ţării, care includ cele mai mari oraşe ale Egiptului, Cairo şi Alexandria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici