Mişcarea islamistă Fraţii Musulmani revendică victoria în prima etapă a scrutinului din Egipt

Formaţiunea islamistă Fraţii Musulmani susţine că s-a clasat pe primul loc în prima etapă a alegerilor legislative din Egipt, conform rezultatelor preliminare.

204 afișări
Imaginea articolului Mişcarea islamistă Fraţii Musulmani revendică victoria în prima etapă a scrutinului din Egipt

Mişcarea islamistă Fraţii Musulmani revendică victoria în prima etapă a scrutinului din Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primele rezultate arată că listele Partidului Libertăţii şi Dreptăţii (PLJ - Fraţii Musulmani) sunt pe primul loc, fiind urmate de partidul Al Nur (salafist) şi de Blocul egiptean (coaliţia liberală)", informează formaţiunea într-un comunicat.

PLJ susţine că a obţinut cele mai bune scoruri electorale la Fayyum, oraş situat la 130 de kilometri sud de Cairo, şi la Assiut (sud).

Prima etapă a alegerilor parlamentare egiptene s-a desfăşurat luni şi marţi într-o treime din guvernoratele ţării.

Scrutinul, organizat în trei etape, se va desfăşura în restul regiunilor până pe 11 ianuarie pentru desemnarea membrilor Adunării Poporului (Camera inferioară a Parlamentului) şi până pe 11 martie pentru desemnarea membrilor Shura (Camera superioară).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici