Alegerile din India, câştigate de coaliţia partidului de guvernământ - estimări

Partidul Congresului, de guvernământ, şi aliaţii acestuia vor forma viitorul guvern indian, conform estimărilor anunţate sâmbătă de televiziunile locale, realizate pe baza rezultatelor preliminare ale alegerilor legislative desfăşurate în aprilie şi mai.

53 afișări
Imaginea articolului Alegerile din India, câştigate de coaliţia partidului de guvernământ - estimări

Alegerile din India, câştigate de coaliţia partidului de guvernământ - estimări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alianţa condusă de Partidul Congresului, de centru-stânga şi laic, a obţinut 221 dintre cele 480 de mandate parlamentare pentru care se realizează numărarea voturilor, în timp ce coaliţia Partidului poporului indian, care reprezintă dreapta hindusă şi se află în opoziţie, a obţinut, potrivit estimărilor, 149 de mandate parlamentare.

Rezultatele oficiale ale alegerilor pentru Parlamentul indian - care este format în total din 543 de deputaţi - urmează să fie anunţate în cursul zilei de sâmbătă.

Alegerile legislative s-au desfăşurat în cinci etape, între 16 aprilie şi 13 mai, iar la vot au participat 60 la sută dintre cei 714 milioane de alegători indieni.

Partidul Congresului, condus de premierul în exerciţiu Manmohan Singh, coordonează coaliţia guvernamentală formată după victoria la alegerile legislative din mai 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici