ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Prezenţă la urne sub 50% a alegătorilor francezi din România

Mai puţin de jumătate dintre alegătorii francezi din România aşteptaţi să treacă pe la urna secţiei de votare organizată de Ambasada Franţei de la Bucureşti şi-au exprimat votul în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică.

104 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Prezenţă la urne sub 50% a alegătorilor francezi din România

ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Prezenţă la urne sub 50% a alegătorilor francezi din România (Imagine: Cqatalin Abagiu/Mediafax Foto)

Astfel, dintre cei 1.908 de cetăţeni francezi cu drept de vot înregistraţi pe listele secţiei de votare, şi-au exprimat opţiunea 850 de persoane, fiind înregistrate 842 de voturi valide, a precizat, pentru MEDIAFAX, Serviciul de Presă al Ambasadei Franţei.

De asemenea, potrivit unor surse din cadrul comunităţii franceze de la Bucureşti, actualul preşedinte Nicolas Sarkozy, candidatul susţinut de formaţiunea de centru-dreapta UMP, ar fi rămas, la fel ca şi la alegerile din 2007, preferatul francezilor din România, obţinând mai mult de jumătate din voturile exprimate duminică de aceştia.

În turul doi, din 9 mai 2007, al precedentelor alegeri prezidenţiale, candidatul de centru-dreapta Sarkozy obţinuse 69,6 la sută din voturile cetăţenilor francezi, devansând-o clar pe candidata socialistă de atunci, Segolene Royale.

Candidatul socialist Francois Hollande a câştigat, duminică, primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze cu 28,56 la sută, în faţa preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy, care a obţinut 27,07 la sută, potrivit rezultatelor aproape definitive ale Ministerului de Interne, a relatat AFP.

Potrivit acestor rezultate, care se referă la aproape 99 la sută din corpul electoral, candidata extremei-dreapta (Frontul Naţional) Marine Le Pen s-a clasat pe locul al treilea, cu 18,12 la sută, urmată de reprezentantul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, cu 11,1 procente şi centristul Francois Bayrou cu 9,11 procente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici