Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici Doneţk", şi-a dat demisia

Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici Populare Doneţk", şi-a anunţat joi demisia, urmând să fie înlocuit de Aleksandr Zaharcenko.

1284 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici Doneţk", şi-a dat demisia

Aleksandr Borodai (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Astăzi, în cursul unei reuniuni a Guvernului, am anunţat că voi părăsi postul de premier al Republicii Populare Doneţk, pentru că vreau o schimbare", a declarat Borodai, cetăţean rus.

"Vă reamintesc că am venit aici pentru gestionarea crizei, fiind, în limbaj comercial, un manager de începere a unui proiect. Am venit în momentul constituirii Republicii Doneţk, într-o stare de haos şi vărsare de sânge", a explicat Borodai, precizând că va deveni "viceprim-ministru", urmând ca funcţia de "premier" să fie preluată de Aleksandr Zaharcenko, un ucrainean apropiat de liderul militar al insurgenţilor proruşi, Igor Strelkov.

Luptele s-au intensificat în ultimele zile între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, în oraşul Doneţk, principalul fief al rebelilor.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite joi, la Doneţk, după ce un spital din centrul oraşului a fost atacat cu obuze. Alţi trei civili au fost omorâţi într-un atac similar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici