Aleksandr Lukaşenko avertizează că va "rezolva" în câteva zile problema protestelor

  • Aleksandr Lukaşenko avertizează că va "rezolva" în câteva zile problema protestelor.
  • Liderul autoritarist de la Minsk susţine că protestele sunt organizate de Statele Unite.
  • Lukaşenko: "Este problema mea, trebuie să o rezolv şi o vom rezolva."
1269 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko avertizează că va "rezolva" în câteva zile problema protestelor

Mediafax

Preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat, vineri, că în câteva zile va "rezolva" problema protestelor faţă de rezultatul scrutinului prezidenţial, acuzând că demonstraţiile sunt organizate de Statele Unite, informează cotidianul Le Figaro.
 
"Este problema mea, trebuie să o rezolv şi o vom rezolva. Credeţi-mă, în zilele următoare se va rezolva", a afirmat Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.
 
Liderul contestat de la Minsk a acuzat că Statele Unite organizaeză protestele din Belarus, "pentru a crea un coridor între ţările baltice, Belarus şi Ucraina", în scopul izolării Rusiei. "Statele Unite organizează toate aceste lucruri, iar europenii au intrat în acest joc. A fost creat un centru special la Varşovia", a spus Lukaşenko.
 
Opoziţia din Belarus contestă rezultatul scrutinului prezidenţial. Comisia Electorală Centrală a anunţat că, potrivit rezultatelor finale, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a câştigat scrutinul prezidenţial cu 80,1% din voturi, iar principalul candidat al opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, a obţinut 10,12%. Însă candidata opoziţiei susţine că a obţinut 60%-70% din voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici