Aleksei Navalnîi, mesaj pe Twitter: "Poliţiştii mă duc undeva". Liderul opoziţiei ruse, reţinut

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a transmis pe Twitter că a fost reţinut joi de poliţie, la scurt timp după ce şeful campaniei sale, Leonid Volkov, a anunţat că la rândul său a fost reţinut, informează agenţia de ştiri Reuters.

1043 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi, mesaj pe Twitter: "Poliţiştii mă duc undeva". Liderul opoziţiei ruse, reţinut

Aleksei Navalnîi, mesaj pe Twitter: "Poliţiştii mă duc undeva". Liderul opoziţiei ruse, reţinut după ce a ieşit dintr-un cabinet stomatologic

"(Poliţiştii) mă duc undeva", a scris Navalnîi pe Twitter, precizând că a fost reţinut după ce a ieşit dintr-un cabinet stomatologic.

Cu puţin timp înainte, Volkov a transmis, tot pe Twitter, că a fost reţinut de poliţie la aeroportul Sheremetyevo din Moscova.

Înainte de reţinerea sa, Navalnîi a explicat că Volkov plănuia să se îndrepte spre republica rusă Başcortostan pentru organizarea unor activităţi de monitorizare a alegerilor.

Mai puţin de o oră mai târziu, Navalnîi a fost eliberat, după ce a fost înştiinţat de autorităţi că au fost iniţiate acţiuni juridice pe numele său în legătură cu organizarea de proteste ilegale, a transmis liderul opoziţiei ruse.

În cazul în care este găsit vinovat, Navalnîi riscă până la 30 de zile de închisoare.

Candidatura lui Navalnîi pentru alegerile prezidenţiale din luna martie a fost respinsă de autorităţile electorale din Rusia, care au explicat decizia prin faptul că liderul opoziţiei are o condamnare la activ.

Disidentul rus susţine că sentinţa de cinci ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă este motivată politic şi afirmă că i-a fost interzisă candidatura în mod ilegal.

Sondajele îl dau câştigător pe actualul preşedinte, Vladimir Putin, însă Navalnîi şi-a îndemnat simpatizanţii să boicoteze scrutinul prezidenţial cu scopul subminării legitimităţii lui Putin prin diminuarea ratei de participare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici