Alertă cod roşu în centrul Ungariei, din cauza ninsorilor

Serviciul meteorologic ungar (OMSZ) a anunţat sâmbătă că a decretat o alertă cod roşu în centrul Ungariei, unde se aşteaptă ca ninsorile să ducă la formarea unui strat de zăpadă de maximum 20 de centrimetri până la miezul nopţii.

48 afișări
Imaginea articolului Alertă cod roşu în centrul Ungariei, din cauza ninsorilor

Alertă cod roşu în centrul Ungariei, din cauza ninsorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zăpadă proaspătă în mare cantitate, putând atinge 20 de centimetri, este aşteptată în partea centrală a Ungariei, unde decretăm alertă cod roşu (cel mai înalt nivel)", a anunţat OMSZ pe site-ul său.

Căderile puternice de zăpadă ar urma să "se concentreze mâine (duminică) pe partea orientală a Ungariei", adaugă OMSZ, subliniind că situaţia va fi agravată de rafalele de vânt.

Toată circulaţia se desfăşoară cu dificultate în ţară, iar trenurile înregistrează întârzieri de 15-20 de minute. Aeroportul internaţional din Budapesta a fost închis provizoriu în cursul dimineţii, pentru a putea curăţa zăpada de pe piste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici