ALERTĂ COD ROŞU în India înainte de sosirea ciclonului Phailin. Aproximativ 250.000 de persoane au fost evacuate

Serviciile meteorologice indiene au declanşat sâmbătă o alertă cod roşu odată cu apropierea ciclonului Phailin, care se îndreaptă către coastele de est ale ţări.

699 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ COD ROŞU în India înainte de sosirea ciclonului Phailin. Aproximativ 250.000 de persoane au fost evacuate

ALERTĂ COD ROŞU în India înainte de sosirea ciclonului Phailin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 250.000 de persoane au fost evacuate, potrivit unei surse oficiale.

Meteorologii au avertizat vineri că Phailin poate avea consecinţe devastatoare.

Ciclonul era însoţit de rafale de vânt de până la 240 de kilometri pe oră şi ar putea fi cel mai puternic ciclon înregistrat în regiunea Indiei în ultimii 14 ani, nivelul apelor putând atinge trei metri.

În statele vecine Odisha şi Andhra Pradesh se înregistrau deja rafale de vânt care au scos arbori din rădăcini, cu câteva ore înainte ca ciclonul să ajungă în zona de coastă a celor două state.

Zona în care urmează să ajungă a fost deja sinistrată în 1999 de un ciclon care a provocat moartea a peste 8.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici