Alertă cu antrax în două sate din Bulgaria

Două sate din Bulgaria sunt vizate de alerte cu antrax, după ce un cioban a fost diagnosticat cu această boală, iar alte două persoane sunt suspectate de infectare, relatează site-ul Novinite.com.

20 afișări
Imaginea articolului Alertă cu antrax în două sate din Bulgaria

Alertă cu antrax în două sate din Bulgaria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un cioban din satul Stefan Karadjovo a fost internat la un spital din oraşul Iambol, din sudul ţării, după ce a fost diagnosticat cu o formă de antrax, conform postului de radio Darik.

Gheorghi Drosev, în vârstă de 47 de ani, a contractat această boală după ce a tăiat o oaie bolnavă. Bărbatul susţine că nici o persoană nu a consumat carne de la oaia bolnavă, pe care a aruncat-o într-o râpă din apropierea satului. Medicii afirmă că bărbatul este în stare bună şi va fi externat săptămâna viitoare.

Serviciul veterinar a dezinfectat ferma lui Drosev şi râpa unde a aruncat carnea, iar întreaga zonă a fost plasată în carantină, animalele fiind vaccinate.

Între timp, există suspiciuni de infectare cu antrax şi în satul Brestovene, din apropierea oraşului Razgrad, în nordul ţării, unde cinci oi au murit în cursul săptămânii. Ciobanul Mehmed Ismail, de 64 de ani, şi nepotul său de opt ani, Yozzhan, prezintă semne de antrax, potrivit medicilor.

Serviciul veterinar a ordonat vaccinarea tuturor oilor şi vitelor din sat, în timp ce adăposturile acestora au fost tratate cu penicilină. Autorităţile au trimis mostre la Sofia pentru teste referitoare la antrax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici