Alertă în Statele Unite după ce o veveriţă a fost testată pozitiv pentru ciuma bubonică

O veveriţă din Colorado a fost pozitivă pentru ciuma bubonică, marcând primul caz de ciumă din acest an, potrivit unui comunicat al departamentului de sănătate publică, scrie CNN.

2627 afișări
Imaginea articolului Alertă în Statele Unite după ce o veveriţă a fost testată pozitiv pentru ciuma bubonică

Alertă în Statele Unite după ce o veveriţă a fost testată pozitiv pentru ciuma bubonică

Ciuma bubonică este o boala veche de secole şi este responsabilă pentru cea mai mortală pandemie din istoria umanităţii. Se estimează că 50 de milioane de oameni au murit în Europa au murit în timpul pandemiei din Evul Mediu.

Autorităţile din Colorado au emis o atenţionare sanitară şi avertizează publicul că această boală poate infecta atât oamenii, cât şi animalele, dacă nu sunt luate precauţiile adecvate.

Boala poate fi transmisă prin muşcăturile puricilor şi ale animalelor infectate.

Ciuma bubonică poate fi tratată cu antibiotice dacă este depistată din timp, dar chiar şi în aceste condiţii reprezintă o ameninţare majoră atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

La 7 iulie, autorităţile chineze au confirmat un caz de ciump bubonică în regiunea Mongolia Interioară. Autorităţile locale din oraşul Bayannur au emis un avertisment la nivelul întregii regiuni pentru prevenirea ciumei la scurt timp după confirmarea acestui caz. Ulterior, băiatul care a fost infectat a murit din cauza bolii.

Ciuma a reapărut recent, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a catalogat-o drept o boală re-emergentă

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici