Alertă la un parc zoo din Australia: cinci lei au ieşit din cuşca lor şi s-au plimbat pe alei

Cinci lei au scăpat din cuşca lor şi s-au plimbat prin grădina zoologică din Sydney. Incidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, iar vizitatorii au fost duşi în spaţii sigure, potrivit Reuters.

616 afișări
Imaginea articolului Alertă la un parc zoo din Australia: cinci lei au ieşit din cuşca lor şi s-au plimbat pe alei

Captură the Sydney Morning Herald

Cinci lei au reuşit o scurtă evadare din incinta lor de la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, miercuri dimineaţă, ceea ce a determinat conducerea unităţii să declanşeze alerta.

Aceasta a fost emisă după ce o înregistrare video a camerelor din parc a arătat un leu adult numit Ato şi patru pui în afara incintei lor la ora locală 6.30. Animalele au reuşit să ajungă într-o zonă separată de restul grădinii zoologice de un gard de doi metri. Îngrijitorii de la zoo au tranchilizat un pui, în timp ce ceilalţi patru s-au întors de bună voie în sectorul lor.

Grădina zoologică a declarat că intervenţia de urgenţă a fost pusă în aplicare la mai puţin de 10 minute după ce leii au evadat. Leii s-au întors în incinta lor până la ora 9.00, potrivit presei locale. Nu s-au înregistrat atacuri asupra oamenilor sau animalelor, iar grădina zoologică s-a redeschis.

„Grădina zoologică dispune de protocoale de siguranţă foarte stricte pentru un astfel de incident şi s-au luat măsuri imediate", a declarat directorul executiv al Grădinii Zoologice Taronga, Simon Duffy, într-o conferinţă de presă.

Poliţia a fost chemată la grădina zoologică, iar personalul s-a grăbit să-i ducă pe vizitatori departe de pericol.

„Au venit în fugă în zona corturilor spunând: Acesta este un Cod Unu, ieşiţi din cort şi fugiţi, veniţi acum şi lăsaţi-vă lucrurile", a declarat un vizitator pentru presa locală.

Incinta leilor de la Grădina Zoologică Taronga îi găzduieşte pe Ato şi Maya şi pe cei cinci pui ai lor, Khari şi Luzuko, care sunt masculi, şi Malika, Zuri şi Ayanna, care sunt femele. Maya şi Ayanna au rămas în incintă, în timp ce ceilalţi au scăpat.

Conducerea Grădinii zoologice a început o anchetă pentru a se afla cum au scăpat animalele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
lei,
zoo

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici