Alertă maximă în Israel, la graniţa cu Liban. Israelienii se aşteaptă la atacuri Hezbollah

Israelienii se aşteaptă la atacuri ale Hezbollah din Liban şi au ridicat alerta la nivelul maxim. Decizia a fost luată după ce un înalt oficial Hamas a fost ucis la Beirut, potrivit Sky News.

936 afișări
Imaginea articolului Alertă maximă în Israel, la graniţa cu Liban. Israelienii se aşteaptă la atacuri Hezbollah

Alertă maximă în Israel, la graniţa cu Liban. Israelienii se aşteaptă la atacuri Hezbollah

Israelul este stare de alertă maximă aşteptându-se la o escaladare a conflictului din partea grupării militante libaneze Hezbollah.

Atacul a fost atribuit Israelului de adversarii săi şi există temeri că ar putea duce la o extindere a conflictului.

Reacţia din Liban depinde de răspunsul liderului Hezbollah Hassan Nasrallah care anterior a promis că va riposta dacă israelienii vor ataca lideri aliaţi aflaţi în Liban. Nasrallah ar putea să ţină un discurs miercuri. Până în prezent zona de frontieră a fost calmă.

În paralel, Guvernul libanez a îndemnat Hezbollah să nu riposteze, a anunţat ministrul de Externe din Liban, Abdallah Bou Habib.

„Suntem foarte îngrijoraţi. Libanezii nu vor să fie târâţi, nici măcar Hezbollah nu vrea să fie târât într-un război regional", a spus demnitarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici