ALERTĂ pe aeroportul din Madrid din cauza unei ameninţări cu bombă: "Avionul a fost izolat şi pasagerii debarcaţi"

Autorităţile aeroportuare au decretat, joi dimineaţa, alertă generală pe aeroportul din Madrid, la cererea comandantului unui avion al companiei Saudi Airlines, care urma să decoleze spre Riad, a informat AENA, autoritatea aeriană care gestionează aeroporturile spaniole, citată de Le Figaro.

253 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ pe aeroportul din Madrid din cauza unei ameninţări cu bombă: "Avionul a fost izolat şi pasagerii debarcaţi"

ALERTĂ pe aeroportul din Madrid din cauza unei ameninţări cu bombă într-un avion al Saudi Airlines (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

AENA a informat pe Twitter la ora locală 13.15 (14.15, ora României) că nivelul de alertă a fost redus.

Garda civilă, care se ocupă de anchetă, nu a prezentat motivul acestei alerte. Potrivit cotidianului El Pais, ea a fost declanşată de prezenţa în avion a unui mesaj scris pe o foaie de hârtie şi fixat în perete cu ajutorul unui cuţit, sugerând, în limba engleză "o ameninţare cu bombă".

"Alerta gererală înseamnă că forţele de securitate şi serviciile de urgenţă sunt mobilizate. Avionul a fost izolat şi pasagerii debarcaţi", a precizat un purtător de cuvânt.

AENA anunţase anterior că aeronava Boeing 777-200, care trebuia să decoleze de pe aeroportul din Madrid şi să aterizeze la Riad, a fost ameninţată cu bombă.

"Avionul a fost izolat şi aeroportul funcţionează în condiţii normale", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici