Alertă sanitară la noul sediu al Guvernului din Hong Kong

O vastă operaţiune de dezinfectare s-a desfăşurat marţi la noul sediu al Guvernului din Hong kong, după descoperirea unei concentraţii anormale de legionella şi spitalizarea unui ministru.

89 afișări
Imaginea articolului Alertă sanitară la noul sediu al Guvernului din Hong Kong

Alertă sanitară la noul sediu al Guvernului din Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouă probe de apă prelevate în mai multe locuri din clădire, între care biroul şefului Guvernului, au fost testate pozitiv cu bacteria legionella, au anunţat autorităţile sanitare din fosta colonie britanică, cedată Chinei în 1997.

Prelevarea acestor eşantioane a fost decisă după spitalizarea ministrului Educaţiei, Michael Suen, care a suferit de legioneloză, o boală ale cărei simptome în forma sa uşoară sunt similare cu cele ale gripei.

În forma gravă, este "boala legionarului", care se manifestă printr-o infecţie pulmonară severă tratată cu antibiotice. Această infecţie pulmonară poate conduce la deces în 10 la sută din cazuri.

Legionella, bacteria prezentă în mod natural în apa dulce, proliferează mai ales în instalaţiile prost întreţinute.

Concentraţii anormale au fost găsite în toaletele mai multor ministere, la cantină şi în brutăria instituţiei.

Noile clădiri ale guvernului datează din 2011, iar în ele lucrează aproximativ 3.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici